YOGA

Lichaamswerk in de vorm van Yoga is mijn favoriet. Het is zoals ik mezelf optimaal verbonden voel mezelf en daarmee met mijn cursisten, de ruimte, het Licht, de ontvankelijke afstemming op mijn kosmische begeleiders en de liefde die hier stromend in rond gaat, mijn mensen rakend, mijn inspiratie bezorgend, mijn drijfveren omvat, onvermoeibaar mij mijn lessen laat geven.


De lessen worden merendeel gegeven in multifunctioneel gebouw de Linde in het centrum van Etten-Leur en bij mij aan huis. ’s Zomers gaan de lessen door in park de Grote Toer in wijk Grauwe Polder, ook in de avonden, een heerlijke plek in de natuur om te vertoeven.

Deze energie vormt de basis van de enorm fijne groepjes cursisten die de lessen bezoeken en inspireert me iedere les weer anders vorm te geven, zowel wat betreft de aanpassingen naar de mensen toe als de informatie die wordt gedeeld en/of uitgewisseld, een lach hier en af en toe ook een traan. Een verlangen om elkaar iedere les weer te zien, er naar uit te kijken, en vooraf of nadien een gezellig samenzijn onder het genot van een kopje thee.


Creërend vanuit dit geheel werken we op actieve wijze aan onze ademhaling, leren we de energie weer gelijkelijk te verdelen over het lichaam en uit het hoofd te gaan, komen we in het ‘NU’ en besteden we iedere les enkele ook aan een goede aarding en balans. Doet ons focussen op het komen in het ‘nu’. Mindfulness iedere yogaoefening uitvoeren en daarmee onze mentale veerkracht en weerstand versterken. Ons het vermogen geven de situatie te accepteren zoals deze is en op creatieve wijze het hoofd te bieden aan de uitdagingen die op ons afkomen.

Beoefening van Yoga, meditatie, mindfulness helpt onszelf ook telkens op de momenten dat het moeilijk wordt. Soms voelt dat even als een vrije val om dan door middel van onze beoefening weer uit de kramp te komen en weer ruimte, plezier en creativiteit te ervaren en dat is en blijft een geweldige ervaring. De situatie verandert er niet door maar onze beleving ervan wel!

 

Met in- en aanspanningen, voor- en achterover buigingen werken we aan onze spieropbouw, flexibiliteit, het loslaten van onze opgedane spanningen en stress, vermoeidheid en angst, kracht, lenigheid totdat er een diepe ontspanning volgt liggend aan de mat onder een warm dekentje.

Helpt bij het verminderen van negatieve emoties en gedachten... Vergroot verbeelding en creativiteit… En versterkt geduld en tolerantie om maar een paar dingen te noemen.

De meditatie van zo’n 15 minuten die hierop volgt iedere les doet ons lichaam haar werk verder doorzetten in het opschonen, reinigen, loslaten vanuit iedere lichaamscel in het lichaam, ons chakra systeem, ons energetisch veld om ons heen: de aura. We weten allemaal dat meditatie goed is tegen stress. Het is zo heilzaam voor ieder van ons om even alle tijd voor onszelf te nemen en te ervaren hoe ons emotionele welzijn gevoed wordt door Yoga en Meditatie. Daarna voeden we haar met via visualisaties met Licht en Liefde Nodigt ons uit via ons eigen creërende vermogen een visualisatie aan te gaan, geheel naar eigen behoefte, om te reizen, te her-ontdekken wat in het vergroten van ons bewustzijn allemaal mogelijk is.

Het mooie van Yoga en meditatie is dat iedereen het kan!

Gun jezelf al deze redenen om vandaag nog te beginnen ..

REIKI

Reiki krijgt als ondersteuner van het zelfherstellende vermogen van het lichaam steeds meer de erkenning die het verdient. Het is niet alleen de eenvoud van de behandeling, maar zeker ook het enorme gevoel van op een diep fysiek en mentaal niveau tot-rust-komen en ontspanning, soms zelfs een diepe staat van bewust-zijn ervaren in totale overgave, en de daaruit voortvloeiende resultaten die Reiki in het alledaagse kan teweegbrengen die zorgt voor een groeiende acceptatie. Hierdoor zien we langzaam ook de verschuiving naar de reguliere zorg ontstaan en dat is natuurlijk een geweldige ontwikkeling.

 

De Reiki energie wordt door mij als behandelaar doorgegeven naar de cliënt voor me op de behandeltafel en deze ontvangt vanuit de eigen kosmische begeleiders en het Hogere Zelf de helende energieën precies waar deze nodig zijn. Deze intuïtieve energieën sturen me als behandelaar als vanzelf naar de plaatsen in het lichaam waar deze gewenst zijn en omvatten liefdevol, zacht en enorm intens voelbaar de disbalans zodat een staat van volkomen eenheid en doorstroom weer bewerkstelligd wordt. Dit kan natuurlijk meerdere behandelingen nodig zijn en is afhankelijk van de grootte van disbalans in het fysiek/mentale lichaam.

MASSAGE

LICHAAMSWERK .. ieder die fysiek iemand de veiligheid kan bieden om het bewustzijn van de cliënt te kunnen laten landen = zó belangrijk om hen hun lichaam eigen te kunnen maken.  50 EURO

Heel belangrijk in deze tijd. Om trauma in het lichaam te helpen genezen. Aanraking fysiek lichaam om te leren als hoog gevoelig persoon om in te dalen in het lichaam, te leren voelen! En daar heb je fysieke veiligheid voor nodig. Dissociëren: hoe minder we de baas zijn in ons lichaam. Een fysieke aanraking om bewustzijn in het lichaam te laten landen. Je hebt aanraking nodig om met een fysiek lichaam te verbinden. Ontspanningsmassage is bewustzijn verankeren. Veilige therapeut. Veilige landingsplaats. bewustzijn om iemand te helpen trauma te helpen genezen, zodat je lichaam een fijne plek wordt om te leven. Bewust zijn naar beneden brengen – is dit niet het geval dus ziel blijft gedissocieerd. Zodat velen besluiten tot suïcide. Niet de bedoeling. Fysiek lichaam als voertuig om aan de slag te gaan met wat je hier komt doen. Schreeuwend tekort aan therapeuten die lichaamswerk doen. Wij kunnen niet zonder aanraking bestaan! Gedissocieerd: nobody home. Andere energieën kunnen binnenkomen: ’ik woon hier niet kom maar binnen en dan zit ik op zolder, terwijl anderen een feestje in mijn lichaam houden’